panou fotovoltaic policristalin

              Panou fotovoltaic policristalin

Panourile fotovoltaice policristaline sunt cele mai raspandite şi cele mai utilizate ca urmare a preţului mai mic şi a performantelor similare panourilor fotovoltaice monocristaline. Ele sunt realizate într-o diversitate mare de puteri de ieşire şi au eficienta (randamentul) pe unitatea de suprafaţa mai scăzuta cu câteva procente decât a panourilor fotovoltaice monocristaline. Celulele din siliciu policristalin sunt alcătuite din atomi de siliciu care nu sunt orientaţi uniform şi formează mai multe cristale spre deosebire de cele din siliciu monocristalin unde siliciul cristalizează uniform într-o structura cristalina unica. Ca urmare a acestui fapt celulele de siliciu policristalin au suprafaţa şi culoarea neuniforme.

Tehnologia de fabricaţie a panourile fotovoltaice policristaline a fost imbunatatita continuu astfel incit eficienta acestora este astazi aproape egala cu cea a panourilor fotovoltaice monocristaline standard. Garanţia pentru o putere de ieşire mai mare de 80% din valoarea puterii iniţiale este minimum 25 de ani.

Daca nu sunteti limitati de spaţiu panourile fotovoltaice policristaline sunt cea mai buna soluţie pentru toate tipurile de aplicaţii: putere mica, medie şi mare,oferă performante egale cu cele ale panourilor fotovoltaice monocristaline, au un cost mai scazut şi cea mai mare raspandire in lume datorita sistemelor fotovoltaice on grid di miile de parcuri fotovoltaice.

 

Pentru mai multe informatii  va rugam sa accesati magazinul nostru online CLICK AICI !

panou-monocristalin

  Panourile fotovoltaice monocristaline au cel mai bun randament fiind construite pentru eficienta maxima prin conversie a luminii solare în energie electrica si la pret mai ridicat de comercializare si procesul de fabricatie mai costisitor.Precizam ca eficienta celule din panoul fotovoltaic monocristalin sau randamentul lui se refera la cantitatea de energie electrica obţinuta pe suprafata de metru patrat şi nu la eficienta economica sau de exploatare lui in timp sau temperatura de lucru asa cum este scris pe anumite site-uri sau forumuri in domeniu. Preţul pe unitatea (panou) de putere (wattul) este mai mare decat in cazul celorlalte tipuri de panouri pentru ca procesul de fabricaţie este mai simplu, iar investiile in panouri solare fotovoltaice monocristaline se recupereaza in perioada mai mare.

Cu cit randamentul unui panou fotovoltaic este mai mare cu atat  costurile de producţie sunt mai mari si pretul de comercializare a unui panou fotovoltaic creste. Garantia pentru puterea panoului fotovoltaic monocristalin la iesire este mai mare de 80% pe o perioada de cel putin 25 de ani.

Cele mai performante panouri fotovoltaice monocristaline au lipiturile realizate pe spatele celulelor "back contacts" şi o eficienta (randament) de aproximativ 18%. Prin eliminarea lipiturilor de pe fata panourilor randamentul pe unitatea de suprafaţa creste, dar apar probleme legate de obligativitatea conectării la pământ a uneia din bornele electrice. Aceasta particularitate impune de asemenea utilizarea unor încărcătoare şi invertoare care sa permită conectarea unei borne electrice la priza de pământ şi generează costuri suplimentare.

Panourile fotovoltaice monocristaline reprezinta cea mai buna opţiune dacă spaţiul disponibil pentru montaj este limitat, capacitatea instalata fiind mai mare cu 3-4 procente decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice policristaline şi cu 7-10 procente mai mare decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice amorfe. Totuşi, este bine sa consultaţi întotdeauna un specialist pentru a evita situaţiile neplăcute precum diminuarea puterii nominale cu până la 50% din valoarea de catalog ca urmare a nerespectării recomandărilor fabricantului cu privire la instalarea şi utilizarea panourilor.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati magazinul nostru online CLICK AICI !

panouri fotovoltaice amorfe

Panouri fotovoltaice amorfe sunt de generatie mai noua si mai putin raspandite decat cele cu celule din siliciu cristalin (monocristaline, policristaline).Procesul de producţie al celulelor presupune depunerea unor straturi succesive de material semiconductor având grosimea de ordinul nanomicronilor ce reduce astfel cantitatea de material necesar la fabricare si costul celulelor cu 30%.Panourile fotovoltaice amorfe sunt realizate prin încapsularea celulelor intre doua straturi de sticla şi sunt de doua ori mai grele decât panourile cu celule din siliciu cristalin unde încapsularea se face intre un strat de sticla şi unul de tedlar. Din punct de vedere al materialului semiconductor utilizat la fabricarea celulelor cele mai răspândite sunt cele din siliciu amorf (a-Si), din cupru indiu galiu (CIS), din cupru indiu galiu seleniura (CIGS) şi din telurura de cadmiu (CdTe). Sunt comercializate în varianta standard cu rama din aluminiu, fără rama, sau sub forma unor covoare flexibile care pot fi montate direct pe acoperişul clădirilor. Panourile fotovoltaice amorfe au un răspuns mai bun la spectrul luminii acoperind o banda de lungimii de unda de 2 până la 5 ori mai mare decât spectrul acoperit de celulele cu siliciu cristalin şi se comporta mai bine decât panourile cu siliciu cristalin în condiţii de cer înnorat sau iluminare indirecta. Ca urmare a preţului scăzut şi a unui randament bun în condiţii de iluminare slaba sunt recomandate în construcţia acoperişului şi a faţadelor de sticla ale clădirilor, putând fi opace sau semitransparente (translucide). Faţadele de sticla realizate din panouri fotovoltaice capătă pe lângă rolul principal decorativ şi rolul de a asigura o parte din energia electrica necesara consumului, contribuind la reducerea timpului de amortizare al investiţiei iniţiale. Randamentul panourilor fotovoltaice amorfe este deocamdată mai scăzut decât al celor cu celule din siliciu cristalin, variind intre circa 7% pentru panourile cu siliciu amorf şi 13% pentru panourile cu celule CIS/CIGS. In ultima perioada sau investit sume foarte mari în cercetarea şi dezvoltarea de tehnologii noi pentru creşterea randamentului celulelor amorfe dar răspândirea lor este încă redusa.

Documente necesare casa verde 2019

Documente necesare pentru inscrierea la programul de panouri fotovoltaice casa verde 2019 care urmeaza a fi lansat pe 5 iunie de ziua energiei.

Documente necesare inscrierii în programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice 2019 lansat de AFM pe data de 5 iunie 2019

Informațiile prezentate mai jos sunt conform indicațiilor oferite de către AFM (Administrația Fondului pentru Mediu ) în ghidul de finanțare al programului Casa Verde – Panouri Fotovoltaice 2019 care sunt disponibile pe site-ul oficial www.afm.ro sau www.ecosolaris.ro/casa-verde. 

 

 

 

 

Ordinul nr.…

Citeste mai mult: Documente necesare casa verde 2019

Termeni si conditii GDPR

TERMENI SI CONDITII PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE ECOSOLARIS SERVICES SRL

Inca de la infiintare, din anul 2014, Ecosolaris Services SRL acorda importanta si respecta reglementarile in vigoare, inclusiv cele legate de protejarea datelor cu caracter personal ale partenerilor nostri.

De asemenea, au fost intotdeauna respectate reglementarile privind confidentialitatea si protectia datelor cu character personal si o vom face in continuare, adaptandu-ne noilor cerinte europene ale Regulamentului UE nr. 679/2016 privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Increderea dumneavoastră…

Citeste mai mult: Termeni si conditii GDPR

Casa Verde Fotovoltaice

Program Casa Verde - Sisteme Fotovoltaice - Finantare de pana la 20,000 lei

Prin programul casa verde sisteme fotovoltaice on grid sau hibrid beneficiati de programul de finantare nerambursabila prin AFM (Agentia Fondul ui de Mediu) daca sunteti persoana fizica cu rezidenta in Romania, proprietar de casa/imobil/teren, suprafata acoperisului/terenului sa fie intre 30-50mp unde se vor monta panourile fotovoltaice.

Suma nerambursabila din partea statului Roman este de maxim 20.000 Ron, proprietarul are de finantat doar 10% (2000 lei). Sistemul poate fi si mai mare dar poate reduce costul total al investitiei cu…

Citeste mai mult: Casa Verde Fotovoltaice