- By: kull
- Etichete: energie, fotovoltaic, independenta, panouri, solar, stalpi, stradal
- Niciun comentariu
- 376 vizualizari
Sistemele fotovoltaice independente sunt ideale pentru zonele izolate rezidentiale, cabane de munte, rulote auto etc.
Sistemele fotovoltaice off grid sau independente pot fi realizate in zone izolate acolo unde reteaua nationala de electricitate este la mare distanta sau costul instalarii este foarte mare. Sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent continuu sunt utilizate pentru puteri mici (pina la 1-2 kilowati) in timp ce sistemele de tip magistrala de curent alternativ nu sint limitate din privita puterii instalate.
Diferenta principala dintre sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ si cele de tip magistrala de curent continuu consta in modul in care este transformata energia de current continuu generata de panourile fotovoltaice in energie de curent alternativ necesara pentru alimentarea consumatorilor. Sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ au o eficienta si un randament mult mai mare decit al sistemelor de tip magistrala de curent continuu pentru ca energia panourilor este transformata direct in energie de curent alternativ iar invertoarele de retea sunt prevazute cu algoritm de determinare si urmarire a punctului de putere maxima.
Un sistem fotovoltaic de tip magistrala de curent alternativ are in compunere un generator fotovoltaic, unul sau mai multe invertoare de retea, unul sau mai multe invertoare de baterii, o baterie de acumulatori pentru stocarea energiei electrice, si optional un grup electrogen ca sursa de rezerva. Invertoarele de retea pentru aceste sisteme transforma energia de current continuu generata de panourile fotovoltaice in energie de current alternativ si o injecteaza direct in reteaua electrica a imobilului. Surplusul de energie generat in timpul zilei este stocat in acumulatori pentru a asigura necesarul de energie pe timpul noptii cu ajutorul invertoarelor de baterii.
Invertoarele de baterii pentru sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ sunt bidirectionale si realizeaza, pe linga conversia energiei de curent continuu stocata in acumulatori in energie de curent alternativ ori de cite ori consumul este mai mare decit puterea generata de panourile fotovoltaice, si controlul tensiunii si al curentului de incarcare al bateriilor.
Sisteme fotovoltaice Off-GridUn sistem fotovoltaic de tip magistrala de curent continuu are in compunere un generator fotovoltaic, unul sau mai multe controlere de incarcare baterii, unul sau mai multe invertoare de baterii, o baterie de acumulatori pentru stocarea energiei electrice, si optional un grup electrogen ca sursa de rezerva. In aceste sisteme, energia de curent continuu generata de panourile fotovoltaice este mai intai stabilizata in tensiune cu ajutorul controlerelor de incarcare si stocata in baterii de acumulatori. Invertoarele de baterii pentru sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent continuu nu sunt bidirectionale, ele asigura doar conversia energiei de curent continuu de la bornele acumulatorilor in energie de curent alternativ pentru alimentarea consumatorilor.
Lasa un mesaj
Trebuie sa fii conectat pentru a posta un comentariu.