Documente necesare pentru inscrierea la programul Casa Verde 2024

Programul Casa Verde 2024 ofera o oportunitate excelenta pentru cei care doresc sa investeasca in solutii de energie regenerabila si sa beneficieze de finantare guvernamentala pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Inscrierea in acest program necesita respectarea unui set clar de pasi si prezentarea unor documente esentiale pentru a putea accesa fondurile disponibile.

Pentru a te asigura ca procesul de inscriere in Casa Verde 2024 decurge fara probleme, este important sa te informezi cu privire la documentele necesare si sa le pregatesti din timp. De la acte ce atesta proprietatea locuintei, pana la avizele tehnice specifice, pregatirea corecta a documentatiei poate face diferenta in obtinerea finantarii. Detaliile si cerintele exacte pot varia, asa ca este recomandat sa urmaresti cu atentie ghidul oficial al programului.

Lista documentelor necesare pentru inscrierea la programul Casa Verde 2024

Pentru a te inscrie in programul Casa Verde 2024, este necesar sa pregatesti o serie de documente esentiale. Acestea trebuie sa fie actualizate si corecte, astfel incat sa poti finaliza procesul de inscriere fara probleme. Iata lista principala de documente necesare:

1. Actul de identitate al solicitantului – Este important ca adresa din cartea de identitate sa fie aceeasi cu adresa imobilului unde se va implementa proiectul de energie verde. Nu se accepta viza de flotant. Daca este nevoie, cartea de identitate poate fi schimbata in termen de 10 zile lucratoare de la depunerea documentelor la Directia de Evidenta a Populatiei. Daca adresa din actul de identitate nu este completa, trebuie obtinuta o adeverinta de la Primarie care sa confirme adresa exacta.

2. Extras de carte funciara – Acest document atesta dreptul de proprietate asupra imobilului unde va fi instalat sistemul fotovoltaic. Extrasul de carte funciara este valabil 60 de zile de la data emiterii si poate fi obtinut si online. In acest caz, taxa este de 20 lei, iar documentul poate fi descarcat rapid prin intermediul platformei ANCPI.

3. Certificat de atestare fiscala privind obligatiile catre bugetul de stat – Acesta este emis pe numele solicitantului de catre Ministerul Finantelor Publice si este valabil timp de 90 de zile. Certificatul poate fi obtinut fie online, daca ai un cont SPV la ANAF, fie direct de la un sediu ANAF.

4. Certificat de atestare fiscala pentru impozite si taxe locale – Este eliberat de autoritatea locala unde este inregistrat imobilul si atesta ca nu exista datorii la bugetul local. Certificatul este valabil 30 de zile de la emitere. In unele localitati, acest document poate fi obtinut si online, facilitand procesul de inscriere.

5. Adeverinta de la Primarie pentru corectarea adreselor – In situatiile in care exista discrepante intre adresa din cartea de identitate si cea din extrasul de carte funciara, trebuie solicitata o adeverinta de la Primarie. Aceasta confirma adresa corecta a imobilului si face legatura intre datele din cele doua documente.

6. Copia cartii funciare colective – Acest document este necesar in cazul imobilelor de tip duplex, unde este important sa se obtina copia cartii funciare colective. Spre exemplu, pentru o unitate individuala dintr-un imobil duplex, trebuie prezentata cartea funciara colectiva si nu doar cea individuala pentru teren.

Este important ca toate aceste documente sa fie in termen de valabilitate la momentul inscrierii in programul Casa Verde 2024. Pregatirea completa si corecta a acestora iti va asigura un proces de inscriere mai rapid si fara complicatii. Verifica cerintele oficiale si actualizeaza actele necesare pentru a evita intarzierile sau respingerea dosarului.

Lasa un mesaj

Trebuie sa fii conectat pentru a posta un comentariu.